Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Gemeentelijke organisatie

Het ambtenarenapparaat, het van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad is er voor jou! Wij werken allemaal voor jou, de inwoners en ondernemers van Vlaardingen. Indien ambtenaren of bestuurders hier anders over denken is het tijd voor een carrière switch.

De hele organisatie moet mee bewegen met de tijd, toegankelijk, open en transparant is de norm. Gelet op de problemen die we in de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen is het nog lang niet voldoende, ondanks de stappen die al zijn gemaakt .

Actief informeren

Groot probleem binnen de eigen organisatie is het actief informeren van de inwoners en ondernemers, dit moet verbeteren. De rol van ' informatieduwer'  in plaats van 'informatiehouder'  moet per direct worden ingevoerd.

Meer avonden open

VV2000/Leefbaar Vlaardingen vindt het niet meer van deze tijd dat u nog een vrije dag moet nemen om een nieuw paspoort aan te vragen. Het stadhuis moet gewoon 3 avonden per week open zijn! Pas wanneer alle diensten digitaal aangevraagd kunnen worden we terug naar 1 avond per week, zoals nu.

Leren van inhuur

Hoewel Leefbaar niet dol is op het inhuren van dure externe partijen erkennen wij dat veel kennis en expertise, die broodnodig is, niet binnen de gemeente aanwezig is. Om als organisatie goed te kunnen functioneren moet je je eigen tekortkomingen herkennen en erkennen en dat besef schiet nog te kort. Wanneer kennis ingehuurd wordt dient de organisatie hier ook beter van te worden en te leren. Wij gaan geen water naar de zee dragen.

!
  • De gemeentelijke organisatie werkt voor u
  • Toegankelijk, open en transparant is de norm
  • 'Informatieduwer' in plaats van 'informatiehouder'
  • Het stadskantoor is 3 avonden per week geopend
  • Expertise inhuren wanneer kennis niet in huis is