Stadhuis VlaardingenFortuynlijke loungeFractiekamer VV2000/Leefbaar Vlaardingen
Waalstraat 1 3131 CK Vlaardingen

Onderwijs

Het onderwijs in Vlaardingen heeft aandacht nodig. De meeste scholen zitten in een oud gebouw dat niet meer voldoet aan de normen van deze tijd. Achterstallig onderhoud dient ingehaald te worden. Elk kind heeft recht op een gezonde school.

U beslist

Het aanbod van 2 tot 12-jarige is gelukkig ruim. Of je nu kiest voor een brede school, of juist niet, er is gelukkig een verschillend aanbod. Welk aanbod voldoet aan je wensen en wat goed is voor je kind beslis je uiteraard zelf en niet de politieke partijen van Vlaardingen.

Voorschoolse educatie

Voor kinderen met een achterstand is er vanaf 2 jaar een VVE (voorschoolse educatie) indicatie waardoor zij 5 dagdelen naar de peuterspeelzaal kunnen om de achterstand in te lopen voordat zij naar het reguliere basisonderwijs gaan.

MBO en HBO

Over het aanbod van onderwijs (MBO/ HBO) gaat de gemeente Vlaardingen niet. Wel kunnen we dit stimuleren door bedrijfsleven en onderwijsinstellingen samen te brengen. De "Food Innovation Academy" is hiervan een goed voorbeeld. Bedrijven staan te springen om goed opgeleid personeel en door samenwerking met onderwijsinstelling kan hier goed op worden ingespeeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld technische opleidingen of ambachtsscholen.

!
  • Goede huisvesting voor scholen
  • Aandacht voor achterstanden door middel van VVE-indicatie
  • Verbreding van onderwijsaanbod door het stimuleren van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven